BioJohan Timmers is regisseur en schrijver, bekend van onder andere de speelfilms VECHTMEISJE (winnaar EFA Awards, beste Europese jeugdfilm 2019), VREEMD BLOED en WONDERBROEDERS. Tv-series zoals KLEIN HOLLAND en VOLGENS JACQUELINE. Verder maakt hij geregeld commercials voor KesselsKramer.

Film


TvCommercialPresentatiesWat kun je als manager leren van films?

Films maken en een organisatie managen lijken twee totaal verschillende vormen van leidinggeven, maar in de praktijk blijken er verrassende overeenkomsten te zijn.

Sterker nog, als je als manager kijkt naar het proces waarin een succesvolle film tot stand komt, kun je daar enorm veel bruikbare vaardigheden uithalen die je zo in je eigen werk kunt toepassen.

Gedurende een dagdeel, min 1 tot max 3,5 uur, neem ik je aan de hand van beeldmateriaal en praktijkvoorbeelden mee naar mijn wereld, de filmwereld. Ik beloof een inspirerend verhaal waarin je niet alleen tot nieuwe inzichten komt, maar ook een kijkje in de fascinerende filmwereld krijgt van een insider. Het geheel is opgezet als workshop. Het interactieve deel met de toehoorders waarbij ik vragen beantwoord maar ook stel is een essentieel onderdeel.

Johan Timmers in gesprek
Johan Timmers in gesprek


Ik heb tien jaar lesgegeven aan de Toneelscholen van Maastricht en Amsterdam en een ruime ervaring om voor (grote) groepen te staan.

“Johan Timmers kan op een toegankelijke manier zijn ervaring met film maken delen met een groter publiek. Voor managers is het interessant omdat de dilemma’s herkenbaar zijn en Timmers’ omgang daarmee inspirerend”
- Harry Starren

“Ik vond opvallend dat je, terwijl je leert over een ander vak, beter zicht krijgt op je eigen werk”
- Femke Haitema, Hoofd Tentoonstellingen Fries Museum

“Terwijl het woord leidinggeven niet valt leer je ongemerkt juist heel veel over verschillende vormen van leidinggeven”
- Iselien Nabben, Kennisland

Presentatie Springhouse
Presentatie Springhouse.

Contact